luni, 28 septembrie 2015

Camerele spy, din ce in ce mai performante



Desi nu suntem  parte din actiunea unui film cu James Bond, majoritatea dispozitivelor folosite de cunoscutul personaj incep sa fie descoperite si prin magazine la preturi extrem de mici. Camere spy, detectoare de miscare, pixuri inteligente si ceasuri asemenea, toate pot fi achizitionate fara probleme de catre orice persoana dornica sa se bucure de control total asupra propriei vieti.
Ne oprim putin la camerele spy si descoperim caracteristici din ce in ce mai performante, care ar face cu adevarat geloasa o camera foto a anilor 2000.

Care sunt caracteristicile care pot impresiona la o astfel de camera?

In primul rand, este extrem de impresionanta marimea camerei. De regula, aceste camere sunt atat de mici incat pot fi ascunse fara probleme intr-un pix, intr-o pereche de ochelari sau intr-un ceas. Nu de putine ori, camerele spy au fost gasite in jucarii de plus sau chiar si in nasturii de la camasa.
Este impresionant faptul ca o camera spion poate sa fie montata in aproape orice obiect exterior, asadar, poate sa preia imagini din orice loc, fara sa fie suspectata.
Rezolutia video este si ea din ce in ce mai performanta. Daca in urma cu cativa ani, imaginile filmate prin intermediul unei camere spy nu erau tocmai de calitate, astazi vei putea descoperi camere cu rezolutii uriase, de pana la 1920 x 1080, care pot filma cu usurinta cu nu mai putin de 60 de frame-uri pe secunda. Acest lucru inseamna multe detalii si o cursivitate foarte buna pentru imaginea filmata.
Nu trebuie sa fie neglijat mediul de stocare. In ciuda marimii neglijabile a camerei, datorita cardurilor de memorie din ce in ce mai mici, camerele de supraveghere spy pot sa beneficieze de spatiu generos, care sa ajunga chiar si la peste 100 Gb. De regula, sunt folosite carduri de memorie micro SD, memorii interne sau hard diskuri.
Un alt criteriu impresionant este autonomia. Inca sunt camere care filmeaza doar o ora, insa poti descoperi si camere care pot filma cu usurinta mai mult de 10 ore, in asa fel incat sa poti obtine toate informatiile de care ai nevoie.
Achizitia unei camere spy implica insa anumite reguli. Inainte de a achizitiona o astfel de camera este bine sa te informezi in legatura cu legislatia in vigoare, pentru a elimina riscul de a face ceva ilegal. Supravegherea video este inca un subiect sensibil, asadar, daca ai de gand sa filmezi si sa ascunzi lucrul acesta, este bine sa fii informat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu