luni, 12 octombrie 2015

Asigura-te ca angajatii isi fac treaba asa cum trebuie

Desi a fi manager sau administrator pentru o firma este unul dintre visele cu care pleaca la drum o multime de copii, situatia nu este chiar atat de roz cum pare in imaginatia celor mici. Chiar daca partea financiara este, de multe ori, mai buna decat in cazul unui angajat de rand, un administrator poate sa cunoasca un stres inzecit si sa munceasca mult mai mult decat acest angajat. Una dintre problemele cu care se confrunta angajatorii este lipsa de motivatie a angajatilor. Poate din cauza salariilor mici, poate din cauza lipsei unei maini ferme in companie, ceea ce este cert este faptul ca angajatii nu muncesc asa cum ar trebui sa o faca. In aceste conditii, instalarea unei camere supraveghere ascunse, inventarea unui sistem de bonusare a angajatilor si motivarea lor prin tehnici psihologice, par a fi alegerile cele mai bune.
Le vom lua pe rand si vom descoperi avantajele fiecarei actiuni prezentate mai sus.

Plasarea unei camere supraveghere ascunse



Daca esti plecat tot timpul, iar angajatii sunt singuri, te poti astepta ca vorba " Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa", sa fie cat se poate de reala si de aplicabila. O camera ascunsa te poate ajuta sa descoperi persoanele care nu isi dau interesul si iti poate oferi sansa unei productivitati mult mai mari. Actiunile pe care le iei dupa ce descoperi o persoana lenesa sunt la latitudinea ta. Este cert insa ca ai mai multe sanse de reusita cu un astfel de dispozitiv instalat la locul de munca.

Bonusarea angajatilor

Majoritatea angajatilor romani muncesc pentru un salariu fix, care de cele mai multe ori nu este suficient. Un angajator care stie ce face trebuie sa ofere bonusuri de performanta pentru angajatii care isi fac treaba asa cum trebuie. Poti sa organizezi chiar si concursuri intre angajatii de pe acelasi post, pentru a-i motiva suplimentar.

Folosirea tehnicilor psihologice

Este greu de crezut ca un administrator de firma nu a citit nicio carte de psihologie si de persuasiune, insa daca nu ai facut-o pana acum, este timpul sa incepi cu prima pagina. Tehnicile psihologice pot sa fie adevarate mine de aur pentru tine si pot transforma angajatii care nu isi fac treaba in persoane serioase si foarte muncitoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu