joi, 17 decembrie 2015

Cum sa devii detectiv particular



Visezi de multa vreme sa fii detectiv particular? Ti se pare ca James Bond este genul de persoana care te poate inspira intr-o cariera? Atunci, cu siguranta se poate. Din fericire pentru tine, astazi este mai usor ca niciodata sa ajungi detectiv particular, in conditiile in care toate elementele sunt in favoarea ta. Exista scoli care te pregatesc pentru o astfel de activitate, exista numeroase instrumente care iti ofera sansa sa practici meseria de detectiv particular si exista din ce in ce mai multe informatii in acest sens.

Cum devii un detectiv particular de succes?

Daca vrei sa devii detectiv particular, primul lucru pe care trebuie sa il ai la dispozitie este pasiunea. Trebuie sa te gandesti la faptul ca o astfel de meserie necesita doze uriase de rabdare si ca nu intotdeauna va fi una care necesita actiune. Daca urmaresti un sot infidel, spre exemplu, va trebui sa iti petreci multe ore in masina, asteptand ca acesta sa intre sau sa iasa dintr-o locuinta. Este clar, asadar, ca nu este totul roz. Daca esti pasionat insa, poti sa treci peste toate.
Un curs de detectiv particular este si el esential. Exista din ce in ce mai multe astfel de cursuri, insa trebuie sa stii ca le poti urma doar daca esti deja absolventul unor studii superioare, asadar, inainte de a visa la o meserie de detectiv, trebuie sa termini o facultate.
Pe langa dorinta si studii, mai ai nevoie de ceva : instrumente .
- Instrumente de monitorizare si ascultare. Minicamere video, microfoane, aparate foto cu o rezolutie impresionanta, GPS-uri si alte astfel de dispozitive moderne, toate sunt necesare. Este adevarat ca nu o sa ai nevoie de toate, inca de la inceput, insa este bine sa iti faci un buget pe care sa il investesti in asa ceva, deoarece se vor arata foarte utile.
- O masina puternica. O masina este, de asemenea, esentiala. Este bine sa te orientezi spre o masina puternica, cu ajutorul careia sa poti urmari alte persoane. Da! Este riscant, insa orice meserie frumoasa poate sa vina cu anumite riscuri. In cazul meseriei de detectiv particular, riscurile sunt mult mai mari. Daca iti asumi posibilitatea de a fi prins, monotonia pe care trebuie sa o traiesti cand esti in asteptare si faptul ca nu vei rezolva chiar fiecare caz, atunci ai toate sansele sa te bucuri de o astfel de meserie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu