marți, 3 noiembrie 2015

Elemente care nu trebuie sa lipseasca din casa ta pentru o siguranta cat mai mare




  Cu totii ne dorim siguranta iar aceasta poate sa ia diverse forme. Poate sa fie siguranta de la locul de munca, siguranta de pe strada, siguranta financiara sau siguranta fizica. Cea mai importanta siguranta insa, este siguranta propriei case. Aici sunt, de regula, cele mai importante valori pe care le detinem si cele mai importante persoane, asadar, ne dorim ca spatiul pe care il numim casa sa fie cel mai sigur din lume.
   Pentru a ne transforma casa intr-una cat se poate de sigura, avem nevoie de mai multe elemente. Cel mai important este atentia. Ori de cate ori plecam de acasa trebuie sa inchidem geamurile si usile si trebuie sa nu lasam obiectele de valoare la vedere. Pe langa atentie insa, avem nevoie si de elemente fizice.
   - Un sistem de supraveghere video. Este unul dintre cele mai importante elemente pentru siguranta. Acesta poate, in primul rand, sa indeparteze potentialii hoti si in al doilea rand, poate sa ii filmeze, in cazul in care indraznesc sa intre. Daca iti doresti eficienta maxima de la un astfel de sistem , este indicat ca pe langa camerele normale ale sistemului sa instalezi si camere mascate, care sa fie greu de depistat de catre eventualii infractori. De multe ori, acestia stiu sa se fereasca de camerele pe care le vad, insa nu stiu sa o faca daca nu stiu ca este o camera intr-un anumit loc din casa.
   - Un sistem de alarma. Sistemul de alarma este si el indispensabil. Este bine sa te asiguri ca acesta este prezent in casa si ca functioneaza cat se poate de bine. Atunci cand hotul vrea sa intre in casa, sistemul de alarma are ceva de spus si da atat o alarma sonora, foarte puternica, cat si una printr-un mesaj catre politie si catre tine.
   - Un caine. Cea mai buna alarma este, fara doar si poate, cea naturala. Daca locuiesti la curte un caine poate sa fie o solutie care sa te scape de o multime de emotii. Chiar daca nu este un caine rau, acesta poate sa dea alarma si sa latre ori de cate ori se intampla ca cineva sa intre neinvitat. Este adevarat ca un caine poate sa dea si alarme false, in momentul cand vede o pisica, spre exemplu, insa la nevoie, este de mare ajutor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu